Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ
Γερανίου 44, 104 31 Αθήνα
Τηλ./Fax: 210 52.09.977
Εmail: omospondia.mourganas@gmail.com Site: www.mourgana.gr
                                                                                                                                     Aθήνα 12/07/2014
Δ Ε Λ Τ Ι Ο T Υ Π Ο Υ
Με μεγάλη ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι σε παραπόταμο του Καλαμά ξεβράστηκαν νεκρά ψάρια. Δεν ξέρουμε την αιτία που προκάλεσε αυτό το θλιβερό γεγονός. Ένα είναι βέβαιο: τα ψάρια δεν αυτοκτόνησαν!!!
Ανθρώπινος είναι και αυτή τη φορά ο παράγοντας που δημιούργησε το πρόβλημα και οφείλεται είτε σε χρήση απαγορευμένων και καταστροφικών μεθόδων ψαρέματος είτε στη ρίψη μολυσματικών και δηλητηριωδών αποβλήτων και χημικών ουσιών. Ούτως ή άλλως, οφείλουμε όλοι και έχουμε καθήκον να περιφρουρούμε αυτόν τον θησαυρό που λέγεται Καλαμάς και η πολιτεία πρέπει να λαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν και θα εγγυώνται τη σωτηρία του.
Τα όποια βήματα έγιναν ως τώρα – μετά από τον πολυετή αγώνα των κατοίκων και των συλλογικών φορέων της περιοχής – για την προστασία του ποταμού έφεραν κάποια βελτίωση που όμως δεν πρέπει να μας φέρει σε εφησυχασμό αλλά να μας δώσει ώθηση για ακόμα μεγαλύτερη ένταση των προσπαθειών ώστε να επιτευχθεί οριστικά ο στόχος που παραμένει πάντα ο ίδιος:
ΚΑΛΑΜΑΣ ΚΑΘΑΡΟΣ προστατευμένος από κάθε ανθρώπινη παρέμβαση που διασαλεύει την ισορροπία του οικοσυστήματος της περιοχής!
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
                                                                                                                      Η Γεν. Γραμματέας
Ζωή Ντρούκα

                                                                                                                             Εύη Μάχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου