Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

Ο Αύγουστος στο χωριό μας  κύλησε πολύ ευχάριστα και φέτος με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις της Αδελφότητας!
Όσοι  χωριανοί τα καταφέραμε να έρθουμε για λίγες μέρες στο όμορφο χωριό μας, είχαμε την ευκαιρία να ανταμώσουμε, να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε παρέα!
Τα μικρά παιδιά διασκέδαζαν καθημερινά με την προβολή ταινίας στην πλατεία, στο χώρο δίπλα από την εκκλησία.
Ο Αγώνας δρόμου έγινε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία στις 17 Αυγούστου με την απονομή επαίνων σε όλους τους συμμετέχοντες.
Το παραδοσιακό πανηγύρι στις 18 Αυγούστου έγινε με αρκετό κόσμο και πολύ ωραίο γλέντι, αρχικά μας τα χάλασε λίγο η βροχή, ευτυχώς όμως κράτησε μόνο μισή ώρα και έτσι το γλέντι συνέχισε κανονικά! Στο πανηγύρι έγινε και η απονομή κυπέλλων και μεταλλίων στους 3 πρώτους από κάθε κατηγορία. Είχαμε την τιμή να παραβρεθούν στο πανηγύρι μας η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας κ. Ζωή Ντρούκα, ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς και ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ κ Βασίλειος Γιόγιακας.
Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο καφενείο του χωριού μετά τον Αγώνα δρόμου με καθολική συμμετοχή και συμφωνία από όλους ότι πρέπει να κρατήσουμε την Αδελφότητα και να μην παραδοθεί στο Δήμο Φιλιατών. Η Συνέλευση για τις  εκλογές θα γίνει στην Αθήνα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 11:00 το πρωί , όπου ευελπιστούμε να υπάρχει συμμετοχή από όλους μας.
Για πρώτη φορά φέτος η Ομοσπονδία Μουργκάνας εγκαινίασε ένα νέο θεσμό με τη διοργάνωση της " 1η Γιορτή Πολιτισμού ΜΑΝΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ".  Ήταν μια κορυφαία εκδήλωση ανάδειξης των χωριών της Μουργκάνας, του πολιτισμού και των παραδόσεων του τόπου μας. Ο κόσμος αγκάλιασε αυτές τις εκδηλώσεις που γίνονταν καθημερινά από 1- 10 Αυγούστου σε διαφορετικό χωριό κάθε φορά.
Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία Μουργκάνας και ιδιαίτερα στην πρόεδρο κ. Ζωή Ντρούκα, ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτή η γιορτή πολιτισμού  που τόσο χρειάζεται ο τόπος μας για να αναβαθμιστεί και για να παραμένουμε κοντά στις παραδόσεις μας!!!
Επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι η Αδελφότητα προτίθεται να βάλει πούλμαν για το παραδοσιακό πανηγύρι στις 8 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διευκολύνει την μετακίνηση των χωριανών, αρκεί να υπάρχει συμμετοχή τουλάχιστον 30 ατόμων. Για συμμετοχές παρακαλούμε επικοινωνείτε με τον πρόεδρο της Αδελφότητας κ. Στέλιο Διώχνο.
Ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά και να ανταμώνουμε στο όμορφο χωριό μας!!!

Παρακάτω βλέπετε την αφίσα της διοργάνωσης " 1η Γιορτή Πολιτισμού ΜΑΝΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ"


Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από τον Αγώνα δρόμου, εκτός από τους αθλητές είχαμε τους επόπτες, το φωτορεπόρτερ αλλά και τους νερουλάδες..




















Και τέλος μερικές φωτογραφίες από την προβολή ταινίας και από το πανηγύρι μας:















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου