Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς όλες και όλους, Καλλιθεάτισσες, Καλλιθεάτες

Αγαπητή, Αγαπητέ
Στους τέσσερις μήνες λειτουργίας –ουσιαστικά επανασύστασης της Αδελφότητας- το νέο Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε τα κάτωθι:
·       Συνεδρίασε τέσσερις φορές και έκανε  μία Γενική Συνέλευση
·       Πραγματοποίησε τον ετήσιο αξέχαστο χορό και με ιδιαίτερη  επιτυχία  έπειτα από πολλά χρόνια. Με συμμετοχή 220 ατόμων, άρτια προετοιμασία και πολύ καλή διοργάνωση. Συμμετείχαν εκπρόσωπος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. των άλλων Αδελφοτήτων κατόπιν πρόσκλησης μας, η χοροδασκάλα κ.Χίνου και άλλοι.
·       Απηύθυνε βαρυσήμαντη επιστολή συνεργασίας και σύμπνοιας των Αδελφοτήτων  για την ανάδειξη των κοινών αγωνιών, κοινών προβλημάτων και πόθων  τονίζοντας ότι μοιρολατρία και παθητικότητα δεν ταιριάζουν στην Ηπειρώτικη ψυχή. (Η επιστολή μας σχολιάστηκε με ιδιαίτερους  επαίνους και την επισυνάπτουμε).
·       Έκανε τα πρώτα βήματα συσπείρωσης της νεολαίας με τη συγκρότηση ποδοσφαιρικής ομάδας για τη συμμετοχή στο 2ο ποδοσφαιρικό τουρνουά των Πανηπειρωτικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων. (Ήδη μέλος του Δ.Σ. συμμετέχει στην Οργανωτική Επιτροπή).
Οι νέοι μας δηλώνουν <<Δικαιούμαστε το παρόν και το μέλλον>>
·       Έλαβε σημαντικές αποφάσεις για τη δραστηριοποίηση κοντά στην Αδελφότητα της νεολαίας μας. (Συμμετοχή εκπροσώπων στις συνεδριάσεις, μισή συνδρομή  κ.ά.)
·       Πραγματοποίησε την έκδοση του ημερολογίου –ατζέντας 2017 και για πρώτη φορά είχε χορηγούς (και μάλιστα για το μεγαλύτερο ποσό) πέραν των μελών της Αδελφότητας. Το δε κόστος έκδοσης υπερκαλύφθηκε.
·       Ήλθε σε επικοινωνία με το Δ.Σ. της  Ευρωπαικής Συνομοσπονδίας, με τη Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία και με την Ομοσπονδία  Μουργκάνας. Αναδείξαμε τους εκπροσώπους μας για τις αρχαιρεσίες.  Λάβαμε πρωτοβουλίες και δηλώσαμε εθελοντική συμμετοχή για τη  2η διοργάνωση των γιορτών πολιτισμού ΜΑΝΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ.
·       Προετοίμασε μακέτα για τη ταμπέλα στη γέφυρα με τις ενδείξεις
→ ΚΑΛΛΙΘΕΑ (ΤΣΑΡΑΚΛΙΜΑΝΙ)
→ΛΑΓΚΑΒΙΤΣΑ (ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ)
→ΧΩΡΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ‘ΜΑΝΑ  ΜΟΥΡΚΑΝΑ’
Επιδίωξη μας η προβολή και ανάδειξη του χωριού και του τόπου μας.
Ήδη είμαστε σε προετοιμασία της διαδικασίας αδειοδότησης.
·       Έλαβε πρωτοβουλίες για την έκδοση λευκώματος με τίτλο
¨Η ιστορία, το παρόν και οι προοπτικές του χωριού μας’’
Μαρτυρίες                                Απόψεις
Άνθρωποι και φύση                 Χλωρίδα και Πανίδα
Σχεδιασμοί                               Διεκδικήσεις
·       Δήλωσε από τη πρώτη συνεδρίαση με έμφαση και νόημα ΄΄Συλλογικά και ενωτικά δημιουργούμε΄΄. Και ανταποκρίθηκαν τα μέλη και του προηγούμενου Δ.Σ.
Ø Τότε γιατί πάλι εκλογές σε τέσσερις μόλις μήνες?
·       Γιατί ορισμένοι επιθυμούν να ανακοπεί η δημιουργική πορεία και οι στόχοι να μείνουν ανεκπλήρωτοι?
·       Γιατί συμμετείχαν στις εκλογές, δέχθηκαν τα αξιώματα Προέδρου και Αντιπροέδρου και ενώ οι επιτυχίες είναι σημαντικές παραιτούνται? Ποιές ήταν και ποιες είναι οι σκοπιμότητες?
·       Γιατί στέκονται ζηλόφθονα απέναντι στις επιτυχίες και τη δημιουργία? Η δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεων τους?
·       Οι ισχυρισμοί για τις παραιτήσεις  είναι παντελώς αστήρικτοι, με  έλλειψη σοβαρότητας και η δήλωση   διαγραφής τους  ακόμη και από μέλη της Αδελφότητας προσβάλει όλους τους χωριανούς. Τους προσκαλούμε να παρουσιάσουν τους λόγους παραίτησης στην επόμενη Γενική Συνέλευση.
Ø Τα ενεργά μέλη του Δ.Σ. καυτηριάζουν τις προσπάθειες  ανακοπής –ανεξάρτητα προθέσεων-της χαραγμένης δημιουργικής πορείας και ανάδειξης του χωριού και του τόπου μας. Ολες οι άλλες αδελφότητες, η Ομοσπονδία και η Πανηπειρωτική  μιλάνε για  Αναγέννηση στο Τσαρακλιμάνι.
Ø Τα ενεργά μέλη του Δ.Σ. με υπευθυνότητα συνεχίζουν τη προσφορά τους και καυτηριάζουν τις διχαστικές, μεμψίμοιρες  και ζηλόφθονες απόψεις.
Ø Καλούμε  όλα τα μέλη της Αδελφότητας, φίλους, νέες, νέους, νύφες και γαμπρούς να συμμετάσχουν στην έκτακτη συνέλευση που θα ορίσουμε σύντομα για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Ø Η δημιουργική πορεία μας δεν ανακόπτεται!

                   Αθήνα 07 Ιανουαρίου 2017

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που τιμούν τη ψήφο που τους ανάδειξε.
Δημήτρης Κανακόπουλος –Γραμματέας
Μαρέτσης Φώτης –Ταμίας
Ανδριόπουλος Ανδρέας- Μέλος
Διώχνος Στέλιος-Μέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου