Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

    ΑΝΟΙΚΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ   (21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017)

 Στο  Δ.Σ. της 19 Μαρτίου 2017 ο κ. Φωτίου Χρυσόστομος κατάθεσε γραπτή ένσταση κατά του κύρους των εκλογών επικαλούμενος τα άρθρα 3 και 12 όπως και αναλύω κατωτέρω. Με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μου και κατά  των μελών του Δ.Σ. <<….είσαστε κλίκα>> και άλλα  τα οποία προσωπικά δεν επιθυμώ να  σχολιάσω ,δήλωσε ότι δεν δέχεται το αποτέλεσμα των εκλογών επειδή οι χωριανοί με τίμησαν με τη ψήφο τους. (14 ψήφους στους 18 ψηφίσαντες ) ενώ ο ίδιος έλαβε μόνο 6. Επίσης δήλωσε ότι δεν δικαιούμαι να είμαι μέλος της Αδελφότητας επειδή δήθεν δεν έκανα γραπτή αίτηση.  Αγνοεί  ότι  με αυτή την επίκληση στρέφεται και κατά όλων των γαμπρών και κατά όλων των νυφών. Επιδιώκει τη διάλυση της Αδελφότητας? Αγνοεί ότι ο  Στέλιος Διώχνος ήταν Πρόεδρος για δύο θητείες? Ο Ανδρέας Ανδριόπουλος για τρείς και πλέον θητείες μέλος του Δ.Σ.?  Είμαι μέλος της Αδελφότητας από το 2008.Και έχω πληρώσει ανελλιπώς  τις συνδρομές. Για τρίτη θητεία οι χωριανοί με τίμησαν με τη ψήφο τους. Τους ευχαριστώ και  ανταποκρίνομαι με έργα . Δεν εμπλέκομαι σε προσωπικές αντιδικίες και ποτέ δεν θα ανταποδώσω προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Θα ανταποκριθώ μόνο σε προσκλήσεις και συναγωνισμό για έργα και προσφορά για το κοινό καλό. Μήπως με τη διαλυτική αυτή επίκληση ο κ. Φωτίου επιθυμεί τη προσβολή όλων των προηγούμενων εκλογών ως άκυρων?  Εάν επιθυμεί να στρέφεται εναντίον μου για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει δεν πρέπει να επικαλείται το καταστατικό. Ας  στραφεί αποκλειστικά εναντίον μου χωρίς να ταλαιπωρεί όλους τους χωριανούς. Οι χωριανοί γνωρίζουν το  ήθος και το ποιόν όλων. Προσωπικά  απορρίπτω ως αβάσιμη, προσχηματική  και διαλυτική την επίκληση του άρθρου 3 του καταστατικού ως λόγο ακυρότητας των εκλογών. Το άρθρο 3 αναφέρει: 

 

Οσον  αφορά το τυπικό σκέλος: Το καταστατικό δεν αναφέρει  για γραπτή αίτηση. Οι αιτήσεις είναι  αυτονόητα προφορικές   για όσους θέλουν τη σύμπνοια και το καλό του χωριού(Γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας) .Και εγκρίθηκαν οι  αιτήσεις στις Γ.Σ. με 100% αποδοχή. Κανείς και σε καμία συνέλευση δεν είχε και δεν μπορεί να έχει αντίρρηση για να είναι μέλη της Αδελφότητας ο Στέλιος Διώχνος, ο Ανδρέας Ανδριόπουλος, η Κατερίνα Μαρέτση και τα παιδιά τους και πολλοί ακόμη γαμπροί ,νύφες και φίλοι του χωριού μας που έχουν προσφέρει πολλά. Κανείς στη Γενική Συνέλευση δεν είχε αντίρρηση να είμαι  υποψήφιος για το Δ.Σ.  Ολοι  οι ανωτέρω και πολλοί ακόμη , είναι για πολλά, πολλά χρόνια μέλη της Αδελφότητας , τιμήθηκαν με τη ψήφο των χωριανών και εκλέχθηκαν  στα Δ.Σ. πολλές φορές και με εξαιρετικά αυξημένο αριθμό ψήφων. Χαίρουν  της  αποδοχής και εκτίμησης για τη προσφορά τους από τη συντριπτική πλειοψηφία των χωριανών. Οποιος έχει αντίρρηση για όποιο μέλος της Αδελφότητας να το θέσει. Και η  Γενική Συνέλευση και θα αποφασίσει σχετικά. Με επιχειρήματα. Δεν είναι επιχείρημα ότι ο Χ έλαβε περισσότερες ψήφους από εμένα. Δεν επικαλούμαστε το καταστατικό όταν δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο ορισμός του προσχήματος. Οσον αφορά το ουσιαστικό σκέλος: Είναι προσχηματική η επίκληση του άρθρου 3 και  έχει ως αποτέλεσμα την απομόνωση του χωριού και τη συρρίκνωση έως και διάλυση  της Αδελφότητας. Στις τωρινές συνθήκες  προέχει η ενότητα και η κοινή δράση για τα σύννεφα  και τις απειλές που διαρκώς και καθημερινά πυκνώνουν. Καλούμε όποιον –είτε έχει συναίσθηση των καταστάσεων είτε όχι –επιζητεί την απομόνωση να αναθεωρήσει και  να μη βάζει εμπόδια στη σύμπνοια και τη δημιουργία. Οι διχαστικές απόψεις πρέπει να απομονωθούν οριστικά. Το χωριό δεν ανήκει σε κανέναν.

 Ανήκει σε όλους ! Οσον αφορά το άρθρο  12 

Για το τυπικό σκέλος Δεν δημοσιεύσαμε πρόσκληση και αυτό είναι λόγος προσβολής. Από όποιον το επιθυμεί. Από όποιον επιθυμεί τη ταλαιπωρία των χωριανών. Προσωπικά δεν επιθυμώ τη ταλαιπωρία κανενός. Πάλι εκλογές?  Ας έχει το θάρρος (θράσος) όποιος τις επιδιώκει να αναλάβει την ευθύνη της ταλαιπωρίας όλων. Και ας δηλώσει ότι αδιαφορεί για τα έξοδα αποστολής προσωπικών προσκλήσεων σε περισσότερα από 150 μέλη της Αδελφότητας.  Με βάση το άρθρο 11  του καταστατικού έχουν δικαίωμα  δέκα μέλη  ταμειακώς εντάξει να ζητήσουν Γενική Συνέλευση με έγγραφη  αίτηση. Ας το πράξουν. Και θα κριθούν. Σημείωση με σημασία.(Εδώ το καταστατικό αναφέρει. Με έγγραφη αίτηση). 

 Για το ουσιαστικό σκέλος :Για  πολλά χρόνια η Αδελφότητα μας –και  η συντριπτική πλειοψηφία των Αδελφοτήτων και των Συλλόγων- δεν δημοσίευε πρόσκληση στις Εφημερίδες και δεν απέστειλε προσωπικές προσκλήσεις κυρίως για οικονομικούς   λόγους .Οι καταστάσεις έχουν αλλάξει. Η επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου, μέσω facebook και blogspot (ιστοσελίδα μας) είναι άμεση και έτσι λειτουργούμε εδώ και πολλά χρόνια. Η πρόσκληση για τη Γενική Συνέλευση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας από τον ΙανουάριοΕνημερώθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των χωριανών. Διαβάζουν  οι χωριανοί εφημερίδες της Ηπείρου? Πόσοι? Κρίνω  ως απόλυτα προσχηματική την επίκληση του άρθρου 12.  Όλα τα ανωτέρω τα θέτω στη κρίση των χωριανών και σέβομαι  το κόπο και τη ταλαιπωρία που θα υποστούν εάν επιμείνει ο Φωτίου Χρυσόστομος για επαναληπτικές εκλογές. Εχει την απόλυτη ευθύνη. ΕπιτέλουςΝα σταματήσουν οι εγωισμοί. Και οι διχασμοί. Και να απομονωθούν. Αρκετά έχουν κοστίσει στο χωριό και σε όλη την Ελλάδα. Εάν το Δ.Σ. λάβει έγγραφη αίτηση από δέκα μέλη για σύγκληση έκτακτης  Γενικής  Συνέλευσης  θα ανταποκριθεί  πάραυτα. Το  Δ.Σ . έχει την υποχρέωση να συγκαλέσει  τακτική Γ.Σ. το αργότερο 3 μήνες από την εκλογή τουΚαι  θα το πράξει.Αρθρο 15 του καταστατικού).  Θα συνεχίσω  με περισσότερο  ζήλο και με συλλογικότητα  όλες τις δραστηριότητες που αναπτύξαμε το τελευταίο εξάμηνο όπως περιγράφονται  και απηχούν τις ανάγκες τις επιθυμίες ,σκέψεις και προτάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των χωριανών.  Καλώ όλους  τους χωριανούς να είναι στο πλευρό της πρώτης ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού μας . 12 Απριλίου στα γήπεδα του ΠΑΣ  Γιάννινα στη Γλυφάδα και ώρα 17.00.  Οι νέοι  μας θέλουν την Αδελφότητα δίπλα τους και είναι μακριά από διχόνοιες. Το μέλλον του χωριού ανήκει  στα παιδιά  μας .Των γαμπρών και των νυφών. Η ομάδα μας είναι στο τελικό για το Κύπελλο του τουρνουά. Θα ακολουθήσει Ηπειρώτικο γλέντι με κλαρίνα μετά την απονομή των επάθλων.

 Με εκτίμηση    

Δημήτρης Κανακόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου